Recept na rychlý těstovinový salát, ve kterém užijeme úrodu ze zahrádky a dobře si pochutnáme. Salát si můžeme s sebou vzít i do práce či na cesty.
1 hrnek | tarhoňa |
2 lžíce | olej ze sušených rajčat |
4-6 lžic | parmazán |
4 ks | rajčata |
2-3 ks | bílá paprika |
1-2 ks | okurka salátová |
podle chuti | |
---|---|
ocet balsamico | |
sůl | |
mletý barevný pepř |
Tarhoňu uvaříme v osolené vodě, až je al dente. Poté ji scedíme a promícháme s olivovým či jiným oblíbeným olejem. Já použila ochucený olej ze sušených rajčat, ten je úplně nejlepší. Necháme vychladnout.
Mezitím, co se nám tarhoňa vaří, očistíme si zeleninu a nakrájíme na kousky. Množství zeleniny je na nás, já ji dala možná i o něco víc než je uvedeno v ingrediencích.
Tarhoňu poté promícháme se zeleninou, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme balsamikovým či jiným octem a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán. A máme hotovo.
Letní zeleninový salát s tarhoňou podáváme za studena, skvěle poslouží i jako oběd do práce, školy, případně si jej můžeme vzít na letní piknik či jako svačinku na cesty.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena