Mexický rajčatový salát nevšední chuti, který doporučuji vyzkoušet.
směs | |
---|---|
6-8 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | zelená paprika |
1 hrst | čerstvý koriandr |
1 stroužek | česnek |
2 ks | červené chilli papričky |
podle chuti | |
2 špetky | sůl |
1 špetka | pepř |
zálivka 1 | |
2 lžíce | olivový olej |
zálivka 2 | |
1 lžíce | šťáva z citronu |
Připravíme si větší mísu, rajčata dobře omyjeme a zbavíme jádřinců. Rajčata, papriku, cibuli a chilli papričky pokrájíme na menší kostičky. Česnek prolisujeme a vše vložíme do mísy. Přidáme hrst čerstvého a na drobno nasekaného koriandru, zakápneme citronovou nebo limetovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme sůl a pepř dle chuti. Dobře promícháme.
Salát Pico de Gallo podáváme chlazený, nejlépe s opečeným toastem, klasickou přílohou k salátu je však nachos. Pico de Gallo je snadný na přípravu, přitom dobře poslouží i jako rychlá, lehká, zdravá a chutná večeře.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena