Salát Pico de Gallo

Mexický rajčatový salát nevšední chuti, který doporučuji vyzkoušet.


0.00x

Ingredience

směs

6-8 ksčerstvá rajčata
1 kscibule
1 kszelená paprika
1 hrstčerstvý koriandr
1 stroužekčesnek
2 ksčervené chilli papričky

podle chuti

2 špetkysůl
1 špetkapepř

zálivka 1

2 lžíceolivový olej

zálivka 2

1 lžícešťáva z citronu

Postup přípravy

Připravíme si větší mísu, rajčata dobře omyjeme a zbavíme jádřinců. Rajčata, papriku, cibuli a chilli papričky pokrájíme na menší kostičky. Česnek prolisujeme a vše vložíme do mísy. Přidáme hrst čerstvého a na drobno nasekaného koriandru, zakápneme citronovou nebo limetovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme sůl a pepř dle chuti. Dobře promícháme.

Salát Pico de Gallo podáváme chlazený, nejlépe s opečeným toastem, klasickou přílohou k salátu je však nachos. Pico de Gallo je snadný na přípravu, přitom dobře poslouží i jako rychlá, lehká, zdravá a chutná večeře.

Domácí nachos

(doba přípravy null min)

Domácí nachos

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát Pico de Gallo

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z mexické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena