Rajčatová salsa podle tohoto receptu je skvělá nejen na tacos, ale i na tortilly, ke kebabu a ke grilovanému masu. Můžeme ji ozvláštnit najemno nakrájeným ovocem (mango, medový meloun, nektarinka apod.). Ale nám takhle podle základního receptu chutná nejvíc.
1 ks | lime |
1 ks | chilli paprička |
4 ks | rajčata |
2-3 snítky | petrželová nať |
1 ks | červená cibule |
0.5 dl | olivový olej |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř |
Připravíme si veškeré suroviny. Zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. To znamená rajčata, červenou cibuli, chilli papričku a nať z petržele.
Vše v míse dobře promícháme společně s olivovým olejem, limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Olivový olej můžeme nahradit i jiným olejem, třeba ochuceným ze sušených rajčat apod., přidat sušené chilli vločky a jednoduše si salsu přizpůsobit své chuti.
Pikantní rajčatovou salsu uchováváme v chladu. Je skvělá nejen k tacos, ale i k tortillám a jiným mexickým pokrmům. Výborně ji užijeme i ke grilovaným pokrmům.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena