Chutney z červené cibule

Vyzkoušejte recept na úžasné cibulové chutney, které skvěle doplní například sýry, paštiky, pečené maso či domácí hamburger.


5.02x

Ingredience

2 lžícemáslo
3 snítkyrozmarýn
2 kshřebíček
3 kuličkyjalovec
1 lžícepovidla
1 lžícevinný ocet
500 gčervená cibule
0.5 lžičkykardamom
40 gtřtinový cukr
1 lžícekrémové balsamico
100 mlčervené portské víno

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Nejprve si očistíme cibule a nakrájíme na čtvrtkolečka, která se nám budou rozpadat na jednotlivé proužky. Po nakrájení všech cibulí rozpálíme plotnu a necháme v hrnci rozehřát máslo.

Jakmile se máslo rozehřeje, přisypeme nakrájenou cibuli, mícháme a restujeme. Po lehkém zarestování přidáme kuličky jalovce, snítky rozmarýnu a hřebíčky, aby se při dalším restování uvolnila vůně koření. Poté přilijeme i vinný ocet a červené portské víno. Přisypeme také třtinový cukr a dále restujeme, cibule nám lehce zkaramelizuje.

Cibulovou směs dochutíme také solí, pepřem a kardamomem. Po zkaramelizování dále pozvolna restujeme na mírném plameni a přimícháme krémové balsamico. Celkem restujeme cca 20 - 30 minut, cibulová směs tak ztmavne do tmavě fialové barvy a odpaří se téměř všechna tekutina. Nakonec vmícháme lžíci povidel a odstavíme z plotny. Ochutnáme a případně doladíme chuť dle vlastních preferencí.

Pokud cibulové chutney nezkonzumujeme ihned, směs naplníme do uzavíratelné sklenice, necháme vychladnout a uchováváme v lednici. Spotřebujeme v následujících dnech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutney z červené cibule

Zpět na recept
Kuchařky
Chutney

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.