Cibulový jam

Příloha z cibule skvěle chutná k masům a hodí se do baconburgeru.


4.04x
160 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenčí půlměsíčky a dáme do kastrolu se silným dnem a přidáme cukr, med, sůl a tymián. Nejprve jej rozpálíme na maximum, když začne cibule prskat, podlijeme polovinou červeného vína a necháme odvařit.

Stáhneme na minimum a necháme pomalu víno odvařit. Vše by mělo tiše bublat. Až začne cibule syčet, tak se podlije zbylým vínem. Opět necháme odvařovat stejným způsobem, ale pak už podléváme vodou dle potřeby. Vodou je pak třeba podlít alespoň 3x.

Až po posledním podlití cibule začne opět prskat, tak přidáme teplotu a za častého míchání svaříme na potřebnou hustotu. K masům může být cibule řidší, do baconburgeru může být hustější. Takto připravený cibulový jam lze i zavařit a uschovat na později. Skladuje se v lednici.

Tip: Použít lze žlutou i červenou cibuli, po vínu stejně zčervená. Ze žluté lze udělat i světlejší variantu a podlévat ji bílým vínem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový jam

Zpět na recept