Příloha z cibule skvěle chutná k masům a hodí se do baconburgeru.
1 lžička | cukr |
5 g | sůl |
10 ks | cibule |
2 snítky | tymián |
1 lžíce | med |
4 dl | červené víno |
podle potřeby | |
---|---|
voda na podlití |
Cibuli nakrájíme na tenčí půlměsíčky a dáme do kastrolu se silným dnem a přidáme cukr, med, sůl a tymián. Nejprve jej rozpálíme na maximum, když začne cibule prskat, podlijeme polovinou červeného vína a necháme odvařit. Stáhneme na minimum a necháme pomalu víno odvařit. Vše by mělo tiše bublat. Až začne cibule syčet, tak se podlije zbylým vínem. Opět necháme odvařovat stejným způsobem, ale pak už podléváme vodou dle potřeby. Vodou je pak třeba podlít alespoň 3x. Až po posledním podlití cibule začne opět prskat, tak přidáme teplotu a za častého míchání svaříme na potřebnou hustotu. K masům může být cibule řidší, do baconburgeru může být hustější. Takto připravený cibulový jam lze i zavařit a uschovat na později. Skladuje se v lednici. Tip: Použít lze žlutou i červenou cibuli, po vínu stejně zčervená. Ze žluté lze udělat i světlejší variantu a podlévat ji bílým vínem.
Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem
Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové chutney krok za krokem
Recept na vynikající cibulové chutney, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena