Cibulový jam

Příloha z cibule skvěle chutná k masům a hodí se do baconburgeru.


4.04x
160 min

Ingredience

1 lžičkacukr
5 gsůl
10 kscibule
2 snítkytymián
1 lžícemed
4 dlčervené víno

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenčí půlměsíčky a dáme do kastrolu se silným dnem a přidáme cukr, med, sůl a tymián. Nejprve jej rozpálíme na maximum, když začne cibule prskat, podlijeme polovinou červeného vína a necháme odvařit. Stáhneme na minimum a necháme pomalu víno odvařit. Vše by mělo tiše bublat. Až začne cibule syčet, tak se podlije zbylým vínem. Opět necháme odvařovat stejným způsobem, ale pak už podléváme vodou dle potřeby. Vodou je pak třeba podlít alespoň 3x. Až po posledním podlití cibule začne opět prskat, tak přidáme teplotu a za častého míchání svaříme na potřebnou hustotu. K masům může být cibule řidší, do baconburgeru může být hustější. Takto připravený cibulový jam lze i zavařit a uschovat na později. Skladuje se v lednici. Tip: Použít lze žlutou i červenou cibuli, po vínu stejně zčervená. Ze žluté lze udělat i světlejší variantu a podlévat ji bílým vínem.


Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem


Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.


Recept


Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové chutney krok za krokem


Recept na vynikající cibulové chutney, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.


Výborná

user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový jam

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.