Cibulové chutney

Chutney z červené cibule s chilli papričkou a zázvorem podáváme jako přílohu k minutkovým nebo pečeným masům. Recept je jednoduchý.


4.852x
75 min
2×

Ingredience

2 kschilli paprička
100 mlčervené víno
1 lžičkačerstvý zázvor
50 mlčervený vinný ocet
3 lžícebalzamikový ocet
750 gčervená cibule
150-200 ghnědý třtinový cukr

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme.

Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova. Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem a cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne.

Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme. Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc.

Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulové chutney

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena