Cibulová marmeláda

Velice pikantní chuťovka, kterou můžeme podávat k masu, jednohubkám nebo jiným dobrotám. Tato "marmeláda" má velmi široké spektrum použití.


3.485x
60 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
70 gmáslo
2 kscibule
3 lžícebrandy
3 lžíceolivový olej
muškátový oříšek
chilli koření
5 ksčervená cibule
mletý černý pepř
2-3 lžícepřírodný hnědý cukr
3-4 lžičkyvinný ocet (červený)

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka. Čím tenčí kolečka budou, tím dřív budeme mít hotovo. V kastrůlku zpěníme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 10 minut ji necháme jen velmi zvolna restovat na mírném ohni. Pak přisypeme česnek. Přidáme polovinu cukru a octa a vše necháme 20 minut dusit. Směs lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli koření a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme a ochutnáme. Podle chuti přidáme zbylý cukr a ocet. Směs necháme asi 5 minut dusit a přilijeme do ní brandy. Směs necháme na ohni pomalu karamelizovat a odpařit z ní většinu tekutiny. Prostě aby měla vzhled klasické marmelády.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cibulová marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena