Základní cibulová omáčka

Velmi rychlá omáčka, která se hodí k vepřovému i hovězímu masu.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a za stálého míchání jí smažíme až dozlatova. Rozředíme, osolíme a mírným varem povaříme.

Pak cibulovou omáčku procedíme.

Tip: Stejně můžeme připravit jíšku s cibulí na jiné omáčky. Po přidání 1 lžíce hořčice po scezení mírně povaříme, takto vznikne omáčka hořčicová. Můžeme zjemnit třemi lžícemi kysané smetany. Nebo přidáme rozsekané kapary (30g), lžíci citronové šťávy a mírně přisladíme a povaříme. Můžeme zjemnit pár lžícemi kysané smetany a máme omáčku kaparovou. Když přidáme 3 sardele utřené s máslem (20g), povaříme a přikořeníme petrželkou. I tuto omáčku zjemníme třemi lžícemi smetany, tentokrát však sladké. Máme omáčku sardelovou.

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní cibulová omáčka

Zpět na recept