Vaření.czReceptyZákladní cibulová omáčka

Základní cibulová omáčka

Velmi rychlá omáčka, která se hodí k vepřovému i hovězímu masu.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a za stálého míchání jí smažíme až dozlatova. Rozředíme, osolíme a mírným varem povaříme. Pak cibulovou omáčku procedíme. Tip: Stejně můžeme připravit jíšku s cibulí na jiné omáčky. Po přidání 1 lžíce hořčice po scezení mírně povaříme, takto vznikne omáčka hořčicová. Můžeme zjemnit třemi lžícemi kysané smetany. Nebo přidáme rozsekané kapary (30g), lžíci citronové šťávy a mírně přisladíme a povaříme. Můžeme zjemnit pár lžícemi kysané smetany a máme omáčku kaparovou. Když přidáme 3 sardele utřené s máslem (20g), povaříme a přikořeníme petrželkou. I tuto omáčku zjemníme třemi lžícemi smetany, tentokrát však sladké. Máme omáčku sardelovou. Foto: Pixabay.com
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Základní cibulová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena