Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a za stálého míchání jí smažíme až dozlatova. Rozředíme, osolíme a mírným varem povaříme.
Pak cibulovou omáčku procedíme.
Tip: Stejně můžeme připravit jíšku s cibulí na jiné omáčky. Po přidání 1 lžíce hořčice po scezení mírně povaříme, takto vznikne omáčka hořčicová. Můžeme zjemnit třemi lžícemi kysané smetany. Nebo přidáme rozsekané kapary (30g), lžíci citronové šťávy a mírně přisladíme a povaříme. Můžeme zjemnit pár lžícemi kysané smetany a máme omáčku kaparovou. Když přidáme 3 sardele utřené s máslem (20g), povaříme a přikořeníme petrželkou. I tuto omáčku zjemníme třemi lžícemi smetany, tentokrát však sladké. Máme omáčku sardelovou.
Foto:
Pixabay.com