Zeleninová bowl s uzeným tofu a cizrnou

Recept na lehký a zdravý oběd.


0.00x
45 min

Ingredience

1 balíčekjasmínová rýže
2 ksmrkev
1 konzervacizrna konzervovaná
2 lžíceolej
1 lžičkauzená paprika
1 špetkasůl
1 hrstpolníček
1 ksavokádo (zralé)
2 lžícetahini pasta

Postup přípravy

Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě podle návodu. Mezitím propláchneme cizrnu a dáme na pánev na olej orestovat. Přidáme sůl a červenou papriku a restujeme zhruba 5 minut. Poté si nakrájíme uzené tofu na plátky a rychle orestujeme na pánvi z obou stran. Mrkev očistíme a škrabkou na brambory vytvoříme tenké plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Poté si oloupeme avokádo a nakrájíme také na plátky.


Když je rýže uvařená, tak můžeme začít skládat naši misku. Do misky přendáme část rýže, část kořeněné cizrny, polovinu orestovaného tofu, nakrájenou papriku a mrkev a avokádo. Do misky přidáme omytý polníček a vše zakápneme tahini pastou a posypeme semínky.


Takto připravenou misku můžeme ihned servírovat.


Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame


Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!


Videorecept:


Videorecept: Thajské zelené kari


Tip na výborné pikantní jídlo, které si jistě oblíbíte pro jeho chuť a rychlou přípravu.


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová bowl s uzeným tofu a cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody