Vaření.czReceptyNakládaná zelenina v solném nálevu

Nakládaná zelenina v solném nálevu

Recept na nakládanou zeleninu, kterou si můžeme navolit dle vlastního výběru. Základem je solný roztok, který můžeme doplnit i o jiné koření či bylinky.


0.00x

Postup přípravy

Naložit můžeme téměř jakoukoli zeleninu. Nejčastěji se používá mrkev, malé okurky, cibule, ředkvičky apod. Zeleninu očistíme a naklademe do čistých sklenic. 

Základem k nakládání zeleniny je 2 procentní solný roztok. Na 1 l vody dáme 20 g nejodované soli, necháme převařit a necháme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme, zelenina musí být v solném roztoku zcela ponořená. Můžeme přidat nejrůznější koření - hořčičné semínko, bobkový list, celý černý pepř aj.

Zeleninu necháme s přístupem vzduchu kvasit při pokojové teplotě minimálně týden. Poté zavíčkujeme, uložíme do lednice či chladné spíže a používáme podle chuti. 

 

Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny

Kvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!

Videorecept:

Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem

Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.

Dopřejte

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládaná zelenina v solném nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena