Recept na nakládanou zeleninu, kterou si můžeme navolit dle vlastního výběru. Základem je solný roztok, který můžeme doplnit i o jiné koření či bylinky.
Naložit můžeme téměř jakoukoli zeleninu. Nejčastěji se používá mrkev, malé okurky, cibule, ředkvičky apod. Zeleninu očistíme a naklademe do čistých sklenic.
Základem k nakládání zeleniny je 2 procentní solný roztok. Na 1 l vody dáme 20 g nejodované soli, necháme převařit a necháme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme, zelenina musí být v solném roztoku zcela ponořená. Můžeme přidat nejrůznější koření - hořčičné semínko, bobkový list, celý černý pepř aj.
Zeleninu necháme s přístupem vzduchu kvasit při pokojové teplotě minimálně týden. Poté zavíčkujeme, uložíme do lednice či chladné spíže a používáme podle chuti.
Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny
Kvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena