Masaale Sabjiyaan

Ostrá dušená zelenina, která někomu může připomenout lečo, ale tento recept je mnohem lepší!


4.47x
25 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidáme loupaná rajčata a přidáme všechno koření. Na tenké proužky nakrájíme také kapii a bílou papriku a necháme dusit společně s cibulí a rajčaty. Dále přidáme nakrájenou klobásu (maďarského typu). Všechno dusíme doměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Feferonky nakrájíme na proužky, chilli papričky nakrájíme na kolečka nebo také na proužky. Až je zelenina měkká, přidáme petržel nakrájenou nadrobno, vejce nakrájené na kostky, feferonky a chilli papričky a promícháme. K Masaale Sabjiyaan se hodí rýže, pita chléb apod. Poznámka: Bez klobásy je to najednou vegetariánské jídlo. Místo kardamomu lze přidat kari koření.


Videorecept: Pikantní mexické burritos s masovou směsí


Připravte si podle našeho snadného videoreceptu výbornou specialitu mexické kuchyně a pochutnejte si na křupavé tortille naplněné masovou směsí z hovězího. Do 35 minut máte hotovo.


Videorecept:


Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí


Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.


Cizrna

user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masaale Sabjiyaan

Zpět na recept