Masové lečo

Směs masa a zeleniny podávaná s pečivem.


3.02x
160 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 ksvejce
2 kspaprika
2 kscibule
1 lžícesádlo
1 kscuketa
4 ksšpekáček
700 gvepřová plec
300 ganglická slanina vcelku

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá paprika
koření na steak

Postup přípravy

Maso nakrájíme na sousta, osolíme, opepříme, posypeme farmářským kořením a necháme cca 2h odležet. Nakrájíme papriku a cuketu na stejnou velikost, cibuli na kostičky, slaninu na plátky a špekáčky na kolečka. Tak jako bychom dělali špízy.

Dno remosky vymažeme sádlem a jako první vrstvu dáme odleželé maso.
Na něj pokládáme nakrájenou papriku a cuketu tak, abychom jej co nejvíce zakryli. Na zeleninu nakrajíme anglickou slaninu na plátky ve velikosti sousta, které poté posypeme uzenou paprikou. Překryjeme nakrájenou cibulí na kostičky. Jako poslední vrstvu dáme nakrájené špekáčky.

Přikryjeme a zapneme remosku. Přibližně za 40 minut, jakmile se začnou špekáčky kroutit, promícháme a znovu zakryjeme. Tímto způsobem zopakujeme ještě 3x po 15 minutách. Poté přidáme prolisovaný česnek a 2 rozšlehané vejce ochucené solí a pepřem, promícháme a necháme ještě 10 minut v zapnuté remosce.

Hotovo, masové lečo podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní