Pokud začínáte pociťovat přebytek všech nutných ingrediencí, jako jsou rajčata, papriky a v našem případě také cukety, lečo je kromě zavařování zeleniny další skvělý způsob, jak si ji užít a nestrávit u plotny půl dne.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostky, stejně tak omytou a očištěnou cuketu. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zezlátnout, přidáme pokrájenou klobásu nebo salám, záleží, co máme radši. Uzeninu dobře opečeme a teprve potom zasypeme pokrájenou zeleninou.
Zeleninu pod poklicí řádně podusíme, po změknutí zeleniny zalijeme několika rozšlehanými vejci a směs necháme dobře spojit. Osolíme a opepříme podle chuti.
Domácí lečo s cuketou podáváme obvykle s chlebem, ale můžeme přidat i uvařené brambory.