Domácí lečo s cuketou

Skvělá, rychlá a pro léto typická pochoutka, oblíbená k večeři i k obědu, za tepla i za studena, s pečivem, ale i s jinou přílohou.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Pokud začínáte pociťovat přebytek všech nutných ingrediencí, jako jsou rajčata, papriky a v našem případě také cukety, lečo je kromě zavařování zeleniny další skvělý způsob, jak si ji užít a nestrávit u plotny půl dne.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostky, stejně tak omytou a očištěnou cuketu. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zezlátnout, přidáme pokrájenou klobásu nebo salám, záleží, co máme radši. Uzeninu dobře opečeme a teprve potom zasypeme pokrájenou zeleninou.

Zeleninu pod poklicí řádně podusíme, po změknutí zeleniny zalijeme několika rozšlehanými vejci a směs necháme dobře spojit. Osolíme a opepříme podle chuti.

Domácí lečo s cuketou podáváme obvykle s chlebem, ale můžeme přidat i uvařené brambory.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí lečo s cuketou

Zpět na recept