Lečo podle Ady

Lečo s uzeninou je letní klasika, která v parných dnech zasytí tak akorát a zároveň příjemně osvěží. Moje lečo je postavené na specificky vybraných typech ingrediencí, které léta neměním.


4.962x
25 min
1×

Postup přípravy

V pánvi wok na másle a oleji osmažíme oloupanou a na jemno nakrájenou větší cibuli, zároveň spolu s na kostičky nakrájenými párky (používám výhradně jemné párky z plechovky - Hamé). Ke konci smažení přidáváme sladkou papriku a ještě chvíli smažíme dozlatova. Přidáme očištěnou papriku, nakrájenou někdy na kostky, jindy zase na kroužky a dusíme pod poklicí zhruba 4-5 minut.

Větší rajčata spaříme chvíli v horké vodě, poté ochladíme studenou vodou a zbavíme slupky. Rajčata pokrájená na kostky nebo půlměsíce, zbavená tuhých středů, přídám do pánve, osolíme a opepříme dle chuti a dusím dalších cca 4-5 minut, pod poklicí. Na závěr přidáme vejce, které předtím pečlivě rozšleháme s trochou smetany vidličkou v hrnku, pomalu vmícháváme do leča vařečkou, již nezakrýváme. Vejce necháme v leču lehce zatuhnout.

Lečo podle Ady podávám s bagetou s bylinkovým máslem (kupovaná), kterou dopékáme v troubě. Dle chuti můžeme na lečo při podávání nasekat také bylinky. Dobrou chuť!
user-icon

autor Adriane


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lečo podle Ady

Zpět na recept