Lečo podle Ady

Lečo s uzeninou je letní klasika, která v parných dnech zasytí tak akorát a zároveň příjemně osvěží. Moje lečo je postavené na specificky vybraných typech ingrediencí, které léta neměním.


4.962x
25 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 ksčervená cibule
3 ksbílá paprika
3 lžícerýžový olej
0.5 lžícemletá sladká
3 ksrajčata kumato
4 kspárky z plechovky
3 ksvejce (M/L)
2 lžícesladká smetana (12%)

podle chuti

alpská sůl
pepř z mlýnku

příloha

bageta s bylinkovým máslem

Postup přípravy

V pánvi wok na másle a oleji osmažíme oloupanou a na jemno nakrájenou větší cibuli, zároveň spolu s na kostičky nakrájenými párky (používám výhradně jemné párky z plechovky - Hamé). Ke konci smažení přidáváme sladkou papriku a ještě chvíli smažíme dozlatova. Přidáme očištěnou papriku, nakrájenou někdy na kostky, jindy zase na kroužky a dusíme pod poklicí zhruba 4-5 minut. Větší rajčata spaříme chvíli v horké vodě, poté ochladíme studenou vodou a zbavíme slupky. Rajčata pokrájená na kostky nebo půlměsíce, zbavená tuhých středů, přídám do pánve, osolíme a opepříme dle chuti a dusím dalších cca 4-5 minut, pod poklicí. Na závěr přidáme vejce, které předtím pečlivě rozšleháme s trochou smetany vidličkou v hrnku, pomalu vmícháváme do leča vařečkou, již nezakrýváme. Vejce necháme v leču lehce zatuhnout. Lečo podle Ady podávám s bagetou s bylinkovým máslem (kupovaná), kterou dopékáme v troubě. Dle chuti můžeme na lečo při podávání nasekat také bylinky. Dobrou chuť!
user-icon

autor 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lečo podle Ady

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena