Výborné letní jídlo ze zeleniny původem z francouzské kuchyně. Tento recept je trošku poupraven, protože zeleninu použijeme grilovanou.
0.5 ks | lilek |
1 ks | cuketa |
1 ks | červená paprika |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | chilli paprička |
10 ks | baby rajčata |
2-3 ks | česnek |
2 ks | červená cibule |
podle chuti | |
---|---|
rozmarýn | |
oregano | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Zeleninu očistíme. Protože ji budeme grilovat, můžeme nechat větší kusy, které po grilování překrájíme. Lilek, cuketu, papriku tedy nakrájíme, promícháme v míse s olejem a bylinkami (tymián, oregano a rozmarýn) a ogrilujeme dozlatova. Grilovanou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo proužky a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek, necháme rozvonět. Rajčata překrájíme na menší půlky a necháme na cibuli a česneku orestovat a rozměknout. Podle chuti přidáme sůl, pepř. K rajčatům přidáme grilovanou zeleninu, promícháme a prohřejeme. Zelenina se nám nesmí rozvařit, měla by zůstat křupavá. Podle chuti ještě přidáme bylinky, dosolíme a nakonec přimícháme i jednu na kolečka nakrájenou chilli papričku.
Pikantní ratatouille rozdělíme do mističek či talířků a podáváme, jako příloha nám postačí třeba opečený toast.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena