Jehněčí na marocký způsob s ratatouille

Recept na přípravu jehněčího hřbetu s chutnou marinádou a zeleninovou přílohou.


3.02x

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu: pánev rozehřejeme a necháme na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dáme stranou a zbytek přesypeme do hmoždíře. Přidáme mletý římský kmín, rozmělníme a nakonec vmícháme lžíci medu.

Maso očistíme, opepříme a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je více oleje. Přidáme snítku rozmarýnu. Opečeme ze všech stran a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Vyndáme z trouby, potřeme marinádou a ještě na chvíli necháme dopéct.

Na druhé pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli. Pak postupně přidáme nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu, rajčata, zalijeme vínem a necháme chvíli restovat.

Maso vyndáme z trouby, odložíme na alobal, posypeme čerstvou mátou, zabalíme a necháme odpočinout. Vypečenou šťávu zalijeme vývarem a necháme povařit.

Jehněčí nakrájíme na kotlety a podáváme spolu s ratatouille a šťávou.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí na marocký způsob s ratatouille

Zpět na recept