Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci

Rychlý recept na vynikající pikantní jídlo.


2.141x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na měsíčky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky. Vejce vyšleháme se solí. Pravou ostrou čabajskou klobásu pokrájíme na kolečka o síle asi 2 až 3 mm.

V hrnci orestujeme na oleji cibuli do sklovita, přidáme čabajskou klobásu a opékáme, dokud nepustí výbornou pikantní paprikovou šťávu, přihodíme rajčata, osolíme, přikryjeme a dusíme s malým přídavkem vody téměř doměkka.

Potom přidáme proužky zelené papriky a spolu restujeme tak, aby zůstala ještě al dente, přilijeme připravené vejce, necháme trošku srazit, déle netřeba, dojdou zbytkovým teplem na konzistenci řidší smaženice.

Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci ihned servírujeme s krajícem čerstvého domácího chleba. Jde o rychlé letní jídlo příjemné pikantní chuti vhodné jako oběd či večeře. Pokud nemáte právě doma pravou ostrou čabajskou klobásu, klidně použijte ostrou domácí klobásu anebo takovou, která vám chutná a kterou máte právě k dispozíci.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská