Klasické lečo

Recept na klasické zeleninové lečo s uzeninou.


4.2354x
20 min
54×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.


Další recepty na chutné zeleninové lečo


Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo


Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.


Jak


Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!


Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.


Když



FOTO: oldsoft

 



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.