Lečo

Tip, jak využít zeleninu ze zahrádky. Připravit si lečo, které jistě nasytí i zachutná.


4.2305x
20 min
42×

Ingredience

2 lžičkysůl
4 ksvejce
3 lžícemáslo
4 kscibule
0.5 kscuketa
4 ksrajče
4 kszelená paprika
1 špetkapálivá mletá paprika
2-3 špetkymletý černý pepř
200 gměkká uzenina (gothaj)

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou uzeninu a osmažíme ji. Postupně přidáme na větší proužky pokrájenou papriku, na kostky nakrájenou cuketu, sůl, pepř a papriku. Vše promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli dusit. Asi po 2 - 3 minutách přidáme pokrájená rajčata, promícháme a opět na chvíli přikryjeme poklicí. Před dokončením vmícháme vidličkou rozmíchaná vajíčka a necháme je zatuhnout. Lečo podáváme s krajícem chleba nebo vařenými bramborami. Pro jedlíky můžeme přiložit plátky houskového knedlíku - lečo s knedlíkem chutná skvěle.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena