Izraelská Šakšuka

Recept od Židů z Tuniska na Šakšuku, která je velice oblíbená v severní Africe i v Izraeli.


4.844x
20 min
7×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 ksvejce
1 kscibule
1 lžičkabazalka
2 ksčervená paprika
2 lžičkymletá sladká paprika
0.5 konzervyloupaná rajčata

podle potřeby

olej
sůl a pepř

Postup přípravy

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut.

Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová.

Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.
user-icon

autor Namer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Izraelská Šakšuka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Židovská