Izraelská Šakšuka

Recept od Židů z Tuniska na šakšuku, která je velice oblíbená v severní Africe i v Izraeli.


4.844x
20 min
7×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 ksvejce
1 kscibule
1 lžičkabazalka
2 kspaprika červená
2 lžičkymletá sladká paprika
0.5 konzervyloupaná rajčata

podle potřeby

olej
sůl a pepř

Postup přípravy

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut. Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová. Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.

Masové lečo

(doba přípravy 160 min)

Masové

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.

Jak

user-icon

autor Namer

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Izraelská Šakšuka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena