3 stroužky | česnek | |
3 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | bazalka | |
2 ks | paprika červená | |
2 lžičky | mletá sladká paprika | |
0.5 konzervy | loupaná rajčata | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
pepř a sůl |
V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut. Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová. Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.
(doba přípravy 160 min)
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Namer
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena