směs | ||
---|---|---|
150 g | tuňák v oleji | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | olej | |
2 ks | mrkev | |
1 hrst | hrášek | |
1 hrst | mražená kukuřice | |
3 hrnky | rýže | |
na ozdobu | ||
1 svazek | petrželka | |
podle chuti | ||
2 špetky | sůl | |
1 špetka | mletý pepř |
Pootevřeme plechovku s tuňákem v oleji, obrátíme do misky a olej necháme řádně odkapat. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme tuňáka a necháme prohřát, občas promícháme. Přidáme směs jarní zeleniny - hrášek, mrkev na drobno, jarní cibulku nebo petrželku, sladkou kukuřici. Dobře promícháme. Rýži uvaříme libovolným způsobem, můžeme použít i rýžovar. Uvařenou rýži smícháme s připravenou směsí tuňáka a zeleniny, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Jarní tuňákové rizoto můžeme ihned podávat.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na salát s tuňákem Vasco da Gama krok za krokem
Vyzkoušejte lahodný salát s křehkým tuňákem, který vás zanese do sluncem vyhřátého středomoří a rozvášní vaše chuťové buňky na maximum.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena