2 hrstě | rýže | |
2 ks | mrkev | |
1 hrst | hrášek | |
2 ks | paprika červená | |
2 ks | šalotka | |
2 stroužky | česnek | |
100 g | strouhaný parmazán | |
150 g | losos | |
2-3 lžíce | máslo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř | ||
citron |
Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme na kousku másla. Můžeme použít i lososa, který nám třeba zbyl z předešlého oběda apod.
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, papriku také, hrášek použijeme mražený. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Na másle osmahneme nejprve šalotku, poté přidáme mrkev, když je napůl měkká, přidáme česnek, papriku, hrášek, osolíme a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Krátce podusíme.
Uvařenou rýži scedíme, přisypeme k zelenině, přidáme lososa, opětovně osolíme, opepříme a pokapeme trochou citronové šťávy. Vše dobře promícháme.
Lososové rizoto podáváme teplé a sypané nastrouhaným parmazánem.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena