Recept na rizoto, ve kterém užijeme jakoukoli oblíbenou zeleninu a třeba i zbytky lososa z předešlého dne.
2 hrstě | rýže |
2 ks | mrkev |
1 hrst | hrášek |
2 ks | paprika červená |
2 ks | šalotka |
2 stroužky | česnek |
100 g | strouhaný parmazán |
150 g | losos |
2-3 lžíce | máslo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř | |
citron |
Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme na kousku másla. Můžeme použít i lososa, který nám třeba zbyl z předešlého oběda apod.
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, papriku také, hrášek použijeme mražený. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Na másle osmahneme nejprve šalotku, poté přidáme mrkev, když je napůl měkká, přidáme česnek, papriku, hrášek, osolíme a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Krátce podusíme.
Uvařenou rýži scedíme, přisypeme k zelenině, přidáme lososa, opětovně osolíme, opepříme a pokapeme trochou citronové šťávy. Vše dobře promícháme.
Lososové rizoto podáváme teplé a sypané nastrouhaným parmazánem.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena