Lososové rizoto s parmazánem

Recept na rizoto, ve kterém užijeme jakoukoli oblíbenou zeleninu a třeba i zbytky lososa z předešlého dne.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Lososa zbavíme kůže, nakrájíme  na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme na kousku másla. Můžeme použít i lososa, který nám třeba zbyl z předešlého oběda apod. 


Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, papriku také, hrášek použijeme mražený. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Na másle osmahneme nejprve šalotku, poté přidáme mrkev, když je napůl měkká, přidáme česnek, papriku, hrášek, osolíme a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Krátce podusíme. 


Uvařenou rýži scedíme, přisypeme k zelenině, přidáme lososa, opětovně osolíme, opepříme a pokapeme trochou citronové šťávy. Vše dobře promícháme. 


Lososové rizoto podáváme teplé a sypané nastrouhaným parmazánem. 


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Místo kapra losos? Zkuste ho v této zdravější úpravě - recept na pečeného lososa se zeleninou krok za krokem


Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.


Místo

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososové rizoto s parmazánem

Zpět na recept