Kari rizoto s uzeným tofu

Recept na vegetariánské rizoto s chutí kari.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Já použila parboiled a vařila jsem cca 20 minut. 


Mezitím si nakrájíme šalotku na drobné kousky, stejně tak česnek. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu také. 


Na kousku másla nejprve osmahneme cibulku, osolíme, když je zlatavá, přihodíme na minutku česnek a necháme jen rozvonět. Přisypeme mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Uzené tofu zvlášť osmahneme na pánvi na trošce másla. Když je mrkev měkká, přihodíme tofu, rýži a dobře vše promícháme. Trocha nevydušené šťávy z mkrve nevadí, naopak, rizoto bude o to lepší. Nyní dochutíme kari kořením, ideálně z mlýnku čerstvě namletým, osolíme bylinkovou solí a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem - všeho podle chuti.


Krátce vše společně prohřejeme a takto připravené kari rizoto s uzeným tofu můžeme podávat. 


 

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari rizoto s uzeným tofu

Zpět na recept