Recept na vegetariánské rizoto s chutí kari.
1 hrneček | rýže |
2 ks | mrkev |
150 g | uzené tofu |
3 lžíce | máslo |
1 ks | šalotka |
1 stroužek | česnek |
1 lžička | bylinková sůl |
1 špetka | mletý pepř |
2 špetky | kari koření |
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Já použila parboiled a vařila jsem cca 20 minut.
Mezitím si nakrájíme šalotku na drobné kousky, stejně tak česnek. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu také.
Na kousku másla nejprve osmahneme cibulku, osolíme, když je zlatavá, přihodíme na minutku česnek a necháme jen rozvonět. Přisypeme mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Uzené tofu zvlášť osmahneme na pánvi na trošce másla. Když je mrkev měkká, přihodíme tofu, rýži a dobře vše promícháme. Trocha nevydušené šťávy z mkrve nevadí, naopak, rizoto bude o to lepší. Nyní dochutíme kari kořením, ideálně z mlýnku čerstvě namletým, osolíme bylinkovou solí a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem - všeho podle chuti.
Krátce vše společně prohřejeme a takto připravené kari rizoto s uzeným tofu můžeme podávat.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena