Recept na vegetariánské rizoto s chutí kari.
1 hrneček | rýže |
2 ks | mrkev |
150 g | uzené tofu |
3 lžíce | máslo |
1 ks | šalotka |
1 stroužek | česnek |
1 lžička | bylinková sůl |
1 špetka | mletý pepř |
2 špetky | kari koření |
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Já použila parboiled a vařila jsem cca 20 minut.
Mezitím si nakrájíme šalotku na drobné kousky, stejně tak česnek. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu také.
Na kousku másla nejprve osmahneme cibulku, osolíme, když je zlatavá, přihodíme na minutku česnek a necháme jen rozvonět. Přisypeme mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Uzené tofu zvlášť osmahneme na pánvi na trošce másla. Když je mrkev měkká, přihodíme tofu, rýži a dobře vše promícháme. Trocha nevydušené šťávy z mkrve nevadí, naopak, rizoto bude o to lepší. Nyní dochutíme kari kořením, ideálně z mlýnku čerstvě namletým, osolíme bylinkovou solí a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem - všeho podle chuti.
Krátce vše společně prohřejeme a takto připravené kari rizoto s uzeným tofu můžeme podávat.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.