Kari rizoto s uzeným tofu

Recept na vegetariánské rizoto s chutí kari.


0.00x
30 min

Ingredience

1 hrnečekrýže
2 ksmrkev
150 guzené tofu
3 lžícemáslo
1 ksšalotka
1 stroužekčesnek
1 lžičkabylinková sůl
1 špetkamletý pepř
2 špetkykari koření

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Já použila parboiled a vařila jsem cca 20 minut. 

Mezitím si nakrájíme šalotku na drobné kousky, stejně tak česnek. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu také. 

Na kousku másla nejprve osmahneme cibulku, osolíme, když je zlatavá, přihodíme na minutku česnek a necháme jen rozvonět. Přisypeme mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Uzené tofu zvlášť osmahneme na pánvi na trošce másla. Když je mrkev měkká, přihodíme tofu, rýži a dobře vše promícháme. Trocha nevydušené šťávy z mkrve nevadí, naopak, rizoto bude o to lepší. Nyní dochutíme kari kořením, ideálně z mlýnku čerstvě namletým, osolíme bylinkovou solí a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem - všeho podle chuti.

Krátce vše společně prohřejeme a takto připravené kari rizoto s uzeným tofu můžeme podávat. 

 

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kari rizoto s uzeným tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena