Vaření.czReceptyMléčná rýžová kaše s borůvkami

Mléčná rýžová kaše s borůvkami

Mléčná rýže (nebo také rýžová kaše) je jednoduchý sladký dezert, jehož příprava je velmi jednoduchá. Skvěle se uplatní jako snídaně nebo svačina, dá se vždy doladit podle chuti.


0.00x
30 min

Ingredience

150 gkulatozrnná rýže
750 mléko
2-3 lžícemáslo
1 špetkasůl

podle chuti

mléta skořice
vanilkový cukr
borůvky čerstvé

na ozdobu

čerstvá máta

Postup přípravy

Do rendlíku dáme mléko a rýži, trochu osolíme. Nejdříve přivedeme k varu na silnějším ohni. Hlídáme, aby nám mléko nepřeteklo. Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme oheň na velmi nízkou teplotu.
Rýži občas promícháme a pod pokličkou takto vaříme asi 50 minut doměkka. Nakonec do rýže vmícháme vanilkový cukr, trochu rozpuštěného másla a mletou skořici.  

Do hotové mléčné rýže vmícháme na kousky nasekané ovoce, v tomto případě borůvky. Servírujeme s čerstvými borůvkami a jiným ovocem podle chuti. Zdobíme lístky čerstvé máty. 

Mléčnou rýžovou kaši ihned podáváme. Nám doma nejlépe chutná ještě teplá, ale dá se jíst i studená.

 

Videorecept: Rýžová kaše s dýní a jablky - připravte si snídani, která pohladí žaludek a perfektně zasytí

Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).

Videorecept:

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mléčná rýžová kaše s borůvkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena