Mléčná rýže (nebo také rýžová kaše) je jednoduchý sladký dezert, jehož příprava je velmi jednoduchá. Skvěle se uplatní jako snídaně nebo svačina, dá se vždy doladit podle chuti.
150 g | rýže kulatozrnná |
750 | mléko |
2-3 lžíce | máslo |
1 špetka | sůl |
podle chuti | |
---|---|
skořice mletá | |
vanilkový cukr | |
borůvky čerstvé | |
na ozdobu | |
čerstvá máta |
Do rendlíku dáme mléko a rýži, trochu osolíme. Nejdříve přivedeme k varu na silnějším ohni. Hlídáme, aby nám mléko nepřeteklo. Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme oheň na velmi nízkou teplotu.
Rýži občas promícháme a pod pokličkou takto vaříme asi 50 minut doměkka. Nakonec do rýže vmícháme vanilkový cukr, trochu rozpuštěného másla a mletou skořici.
Do hotové mléčné rýže vmícháme na kousky nasekané ovoce, v tomto případě borůvky. Servírujeme s čerstvými borůvkami a jiným ovocem podle chuti. Zdobíme lístky čerstvé máty.
Mléčnou rýžovou kaši ihned podáváme. Nám doma nejlépe chutná ještě teplá, ale dá se jíst i studená.
Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena