směs | ||
---|---|---|
250 g | rýže | |
300 ml | voda | |
50 g | máslo | |
1 špetka | sůl | |
600 ml | mléko | |
2 ks | vejce | |
0.5 hrnku | cukr | |
podle chuti | ||
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 lžíce | skořice mletá | |
na ozdobu | ||
1 hrst | borůvky čerstvé |
Propláchnutou rýži dáme vařit v mírně osolené vodě s kouskem másla. Vodu necháme vyvařit a poté rýži zalijeme mlékem. Dovaříme na mírném ohni za častého míchání doměkka, rozvaření nevadí. V misce vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem a v druhé misce bílky na tuhý sníh.
Uvařenou rýži smícháme se žloutky, poté opatrně vmícháme i ztuhlý sníh z bílků. Mléčnou rýži přendáme do misek nebo na talíře a ještě posypeme moučkovým cukrem a skořicí. Na ozdobu poklademe čerstvými borůvkami či jiným ovocem.
Videorecept: 8zrnná kaše s čokoládou - snídaně, která vás nastartuje
Sladká snídaně nemusí být vůbec nudná! Zapomeňte na kaše plné cukru, zkuste si připravit 8zrnnou kaši podle dnešního videoreceptu. Je opravdu rychlá a splňuje všechny požadavky pro skvělý start dne.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena