Vaření.czReceptyVanilková mléčná rýže se skořicí a borůvkami

Vanilková mléčná rýže se skořicí a borůvkami

Lahodný dezert pro každou příležitost. Příjemná sladkost s nádhernou vůní skořice.


0.00x

Postup přípravy

Propláchnutou rýži dáme vařit v mírně osolené vodě s kouskem másla. Vodu necháme vyvařit a poté rýži zalijeme mlékem. Dovaříme na mírném ohni za častého míchání doměkka, rozvaření nevadí. V misce vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem a v druhé misce bílky na tuhý sníh. 

Uvařenou rýži smícháme se žloutky, poté opatrně vmícháme i ztuhlý sníh z bílků. Mléčnou rýži přendáme do misek nebo na talíře a ještě posypeme moučkovým cukrem a skořicí. Na ozdobu poklademe čerstvými borůvkami či jiným ovocem.

Videorecept: 8zrnná kaše s čokoládou - snídaně, která vás nastartuje

Sladká snídaně nemusí být vůbec nudná! Zapomeňte na kaše plné cukru, zkuste si připravit 8zrnnou kaši podle dnešního videoreceptu. Je opravdu rychlá a splňuje všechny požadavky pro skvělý start dne.

Videorecept:

Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem

Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.

Krémová

 

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilková mléčná rýže se skořicí a borůvkami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena