Teplá rýžová kaše

Lehká sladká kaše, která je velmi snadná a rychlá na přípravu.


0.00x
30 min

Ingredience

2 hrnečkyrýže
0.5 hrnečkumléko
5 lžičekcukr krupice
1 lžičkamáslo
3 lžičkyvanlkový pudinkový prášek
1 hrstkompotované broskve
1 hrstkompotované meruňky

Postup přípravy

Připravíme si uvařenou rýži, může být klidně z oběda. Rýži dáme společně se studeným mlékem do hrnce a přidáme cukr s máslem a pudinkem. Za stálého míchání čekáme (asi 5-10 minut), než se nám vytvoří kaše.

Do hotové rýžové kaše můžeme přidat meruňkový, broskvový nebo ananasový kompot. Dobré je i přidat trochu šťávy z kompotu. Potom už jen rýžovou kaši servírujeme, kaši podáváme teplou.

Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla

Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.

Sladké

Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem

Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.

Krémová

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Teplá rýžová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena