2 hrnečky | rýže | |
0.5 hrnečku | mléko | |
5 lžiček | cukr krupice | |
1 lžička | máslo | |
3 lžičky | vanilkový pudinkový prášek | |
1 hrst | kompotované broskve | |
1 hrst | kompotované meruňky |
Připravíme si uvařenou rýži, může být klidně z oběda. Rýži dáme společně se studeným mlékem do hrnce a přidáme cukr s máslem a pudinkem. Za stálého míchání čekáme (asi 5-10 minut), než se nám vytvoří kaše.
Do hotové rýžové kaše můžeme přidat meruňkový, broskvový nebo ananasový kompot. Dobré je i přidat trochu šťávy z kompotu. Potom už jen rýžovou kaši servírujeme, kaši podáváme teplou.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
Autor:klaraferencikova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena