Recept na krémové veganské cuketové rizoto, které chutná prostě báječně.
125 g | rýže |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 balení | uzené tofu |
2 lžíce | olivový olej |
2 ks | cuketa |
125 ml | rostlinná smetana |
500 ml | domácí zeleninový vývar |
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidáme prolisovaný česnek a následně na tento základ dáme rýži a pár minut jí budeme restovat. Poté přilijeme zhruba 200 ml zeleninového vývaru a vaříme na mírném plameni, dokud rýže všechnu vodu nevstřebá. Poté přidáme nastrouhané malé cuketky, zalijeme znovu 200 ml vývaru a opět vaříme do vstřebání vody. Do rýže nalijeme zbytek vývaru a rostlinnou smetanu. Pár minut ještě vaříme do krémové konzistence, dochutíme solí a pepřem. Rýži stáhneme ze sporáku a necháme ji pod pokličkou dojít.
Mezitím si nakrájíme uzené tofu na kostičky, které osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran do křupava. Takto připravené tofu zamícháme do cuketového rizota a můžeme ihned podávat.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Chuťovka z cukety: Recept na cuketové placičky se sýrem krok za krokem
Neskutečně dobré placičky z této oblíbené letní zeleniny. Vyzkoušejte náš podrobný FOTORECEPT na chuťovku z cukety.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena