125 g | rýže | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 balení | uzené tofu | |
2 lžíce | olivový olej | |
2 ks | cuketa | |
125 ml | rostlinná smetana | |
500 ml | domácí zeleninový vývar |
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidáme prolisovaný česnek a následně na tento základ dáme rýži a pár minut jí budeme restovat. Poté přilijeme zhruba 200 ml zeleninového vývaru a vaříme na mírném plameni, dokud rýže všechnu vodu nevstřebá. Poté přidáme nastrouhané malé cuketky, zalijeme znovu 200 ml vývaru a opět vaříme do vstřebání vody. Do rýže nalijeme zbytek vývaru a rostlinnou smetanu. Pár minut ještě vaříme do krémové konzistence, dochutíme solí a pepřem. Rýži stáhneme ze sporáku a necháme ji pod pokličkou dojít.
Mezitím si nakrájíme uzené tofu na kostičky, které osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran do křupava. Takto připravené tofu zamícháme do cuketového rizota a můžeme ihned podávat.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Chuťovka z cukety: Recept na cuketové placičky se sýrem krok za krokem
Neskutečně dobré placičky z této oblíbené letní zeleniny. Vyzkoušejte náš podrobný FOTORECEPT na chuťovku z cukety.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena