Cizrna v rajčatové omáčce

Recept na cizrnu v omáčce z rajčatového pyré a čerstvých rajčat. Nechybí spousta výborných bylinek.


4.19x
25 min

Postup přípravy

Cizrnu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky, rajčata můžeme předem spařit a oloupat, nám ale slupky nevadí, takže je nechávám.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli dozlatova osmahneme. Přidáme česnekové plátky a necháme jen krátce rozvonět. Poté přidáme rajčata, cizrnu, veškeré koření a zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Za občasného míchání povaříme, stačí 15 - 20 minut. Pokud je potřeba, můžeme omáčku ještě zahustit jíškou nebo hraškou, ale většinou není potřeba, většina vody se vyvaří. Cizrnu v rajčatové omáčce dochutíme solí, pepřem a troškou cukru.

Cizrnu v rajčatové omáčce podáváme samostatně jako hlavní chod, jedlíci mohou přikusovat čerstvý chléb.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrna v rajčatové omáčce

Zpět na recept