Smažená chilli cizrna

Vyzkoušejte pikantní chilli recept, který je jednoduchý a rychlý. Pálivá cizrna s chilli zabere na přípravu jen chvilku.


3.513x
10 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme chilli koření, ale můžeme použít i jiné koření než chilli, například tandoory masala. Dále si připravíme již hotovou cizrnu, pár hodin namočenou a poté uvařenou.

Na kus papíru nebo utěrky nasypeme chilli koření a cizrnu v něm vyválíme. Můžeme to udělat i tak, že do misky s cizrnou nasypeme koření, ale je potom těžší cizrnu dobře obalit. Pokud se chystáme dát cizrnu na pánev s olejem a nasypat tam koření, tak koření by nemělo být jako hromádka.

Na pánev dáme trochu oleje, můžeme nechat rozehřát a poté nasypeme cizrnu. Necháme smažit tak 5 minut. Musíme dávat pozor, abychom cizrnu nepřipálili. Než ochutnáte, počkejte, až cizrna trochu zchladne.

Smaženou chilli cizrnu podáváme jako pikantní přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Evee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená chilli cizrna

Zpět na recept