Vaření.czReceptySmažená bedla v pivním těstíčku

Smažená bedla v pivním těstíčku

Hub jsou plné lesy a bedly rostou na počkání. Pojďme si z nich připravit rychlý oběd, tentokrát je obalíme v pivním těstíčku.


0.00x
15 min

Ingredience

3 ksbedla

podle chuti

sůl

těstíčko

2 ksvejce
120 ghladká mouka
mléko
1 dlpivo
1 špetkamletý kmín
3 špetkysůl
1 špetkamletý barevný pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Bedly očistíme a klobouky nakrájíme na čtvrtky a osolíme. 

Vrhneme se na přípravu těstíčka. Vejce rozkvedláme společně s pivem, trochou mléka, solí, mletým kmínem, pepřem, libovolnými bylinkami a nakonec zahustíme moukou do požadované hustoty.

V pánvi rozpálíme olej, bedly po jedné obalíme v těstíčku a osmažíme po obou stranách dozlatova. 

Smažené bedly v pivním těstíčku podáváme s bramborovou přílohou, ale chutná i za studena jen tak na chuť. 

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

Houby

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažená bedla v pivním těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena