Hub jsou plné lesy a bedly rostou na počkání. Pojďme si z nich připravit rychlý oběd, tentokrát je obalíme v pivním těstíčku.
3 ks | bedla |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
těstíčko | |
2 ks | vejce |
120 g | hladká mouka |
mléko | |
1 dl | pivo |
1 špetka | mletý kmín |
3 špetky | sůl |
1 špetka | mletý barevný pepř |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Bedly očistíme a klobouky nakrájíme na čtvrtky a osolíme.
Vrhneme se na přípravu těstíčka. Vejce rozkvedláme společně s pivem, trochou mléka, solí, mletým kmínem, pepřem, libovolnými bylinkami a nakonec zahustíme moukou do požadované hustoty.
V pánvi rozpálíme olej, bedly po jedné obalíme v těstíčku a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Smažené bedly v pivním těstíčku podáváme s bramborovou přílohou, ale chutná i za studena jen tak na chuť.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena