Smažená bedla

Jeden z nejjednodušších a osvědčených receptů na přípravu bedly.


5.08x
30 min

Ingredience

2-3 ksvejce
10 ksbedla

podle potřeby

olej
strouhanka
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý kmín

Postup přípravy

Bedly očistíme a zbavíme noh. Na smažení potřebujeme jen kloboučky. Pokud jsou velké, můžeme je rozpůlit, aby se s nimi lépe pracovalo. Připravíme si 3 hluboké talíře. Do jednoho nasypeme hladkou mouku, ve druhém rozšleháme vejce se solí a kmínem a do posledního dáme strouhanku. Klobouky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Obalené bedly smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smažené bedly pokládáme na ubrousky, aby nasály přebytečný olej. Smaženou bedlu ihned podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak k zakousnutí.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená bedla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena