Cizrnový salát se zakysanou smetanou

Cizrna neboli římský hrách je velmi zdravá a není na škodu ji zařadit do jídelníčku. Ostatně recept na tento salát je plný zdravých surovin.


4.012x
20 min

Postup přípravy

Z cizrny slijeme nálev a nasypeme do mísy. Mrkev, okurku a bílou ředkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku na kolečka, sýr na malé kostičky. Doporučuji zvolit výraznější sýr jako je niva nebo typu balkán.

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a vmícháme česnek. Ochucenou zakysanou smetanu přidáme k ostatním surovinám a promícháme.

Cizrnový salát se zakysanou smetanou uložíme v lednici a podáváme vychlazený nejlépe s pečivem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnový salát se zakysanou smetanou

Zpět na recept