Vaření.czReceptyKrémová cizrnová polévka s kari

Krémová cizrnová polévka s kari

Recept na jemně pikantní polévku z cizrny. Je opravdu výborná a dobře zasytí.


5.013x
60 min

Ingredience

2-3 lžícemáslo
1.5 lvoda
400 gcizrna
2-3 lístkybobkový list
1 lžícekari koření
1-2 špetkymletý černý pepř
200 glučina
1 svazekjarní cibulka s natí

na ozdobu

pažitka

podle chuti

bylinková sůl

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme, zalijeme v misce vodou a necháme stát přes noc. Cizrna nabobtná a nebude potřebovat tak dlouhé vaření. Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme ve velkém hrnci novou vodou, přidáme bobkový list a vaříme 45 minut téměř doměkka. Odstavíme z plamene a necháme stranou. V jiném hrnci rozpálíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s částí natě. Cibulku předtím samozřejmě dobře opláchneme od nečistot. Osmahlou cibuli zasypeme kari kořením, které se nám krásně rozvoní. Přidáme uvařenou cizrnu i s velkou částí vývaru, osolíme bylinkovou solí, přidáme namletý pepř a ještě asi 10 minut povaříme. Cizrnovou polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem společně s Lučinou či jiným podobným sýrem a dochutíme podle potřeby. Pokud by byla polévka příliš hustá, zředíme ji ještě zbylým vývarem. Máme-li rádi v krémových polévkách kousky, odebereme před mixováním jednu naběračku cizrnových kuliček, kterou poté do rozmixované polévky vrátíme. Krémovou cizrnovou polévku podáváme posypanou čerstvou či sušenou pažitkou. Tato polévka je opravdu sytá a není k ní potřeba přikusovat chléb apod.

Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem

Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.

Topinka

Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!

Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.

Omeleta

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová cizrnová polévka s kari

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena