Krémová cizrnová polévka s kari

Recept na jemně pikantní polévku z cizrny. Je opravdu výborná a dobře zasytí.


5.012x
60 min

Ingredience

2-3 lžícemáslo
1.5 lvoda
400 gcizrna
2-3 lístkybobkový list
1 lžícekari koření
1-2 špetkymletý černý pepř
200 gLučina
1 svazekjarní cibulka s natí

na ozdobu

pažitka

podle chuti

bylinková sůl

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme, zalijeme v misce vodou a necháme stát přes noc. Cizrna nabobtná a nebude potřebovat tak dlouhé vaření.

Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme ve velkém hrnci novou vodou, přidáme bobkový list a vaříme 45 minut téměř doměkka. Odstavíme z plamene a necháme stranou.

V jiném hrnci rozpálíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s částí natě. Cibulku předtím samozřejmě dobře opláchneme od nečistot. Osmahlou cibuli zasypeme kari kořením, které se nám krásně rozvoní. Přidáme uvařenou cizrnu i s velkou částí vývaru, osolíme bylinkovou solí, přidáme namletý pepř a ještě asi 10 minut povaříme.

Cizrnovou polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem společně s Lučinou či jiným podobným sýrem a dochutíme podle potřeby. Pokud by byla polévka příliš hustá, zředíme ji ještě zbylým vývarem. Máme-li rádi v krémových polévkách kousky, odebereme před mixováním jednu naběračku cizrnových kuliček, kterou poté do rozmixované polévky vrátíme.

Krémovou cizrnovou polévku podáváme posypanou čerstvou či sušenou pažitkou. Tato polévka je opravdu sytá a není k ní potřeba přikusovat chléb apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová cizrnová polévka s kari

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.