Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem

Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem

Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.

3417×

1) Příprava surovin na cizrnovou polévku.

Připravíme si 600 g mrkve, 2 stroužky česneku, 240 g cizrny z plechovky, olej, lžičku kari koření, sůl, pepř, bobkový list, 1 l zeleninového vývaru a rostlinnou smetanu.


2) Na oleji orestujeme cibuli a poté přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Chvilku restujeme a pak přidáme lžičku kari koření a promícháme.

3) Zalijeme zeleninovym vývarem, přidáme bobkový list a vaříme pod pokličkou do doby, dokud nám nezměkne mrkev.

4 ) Z plechovky s cizrnou si slijeme vodu a ⅓ cizrny si dáme na stranu. Zbylou cizrnu přidáme do polévky a chvíli povaříme. Vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Ke konci přidáme rostlinnou smetanu, dochutíme solí a pepřem a ještě pár minut povaříme.

5) Cizrnu, kterou jsme si dali stranou, nyní dáme do misky, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, zakápneme olejem, přidáme sůl a kari koření. Směs důkladně promícháme. Takto připravenou směs si dáme na rozpálenou pánev a opečeme dozlatova.

6) Polévku podáváme s opečenou cizrnovou směsí a pečivem.

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena