1) Příprava surovin na cizrnovou polévku.
2) Na oleji orestujeme cibuli a poté přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Chvilku restujeme a pak přidáme lžičku kari koření a promícháme.

3) Zalijeme zeleninovym vývarem, přidáme bobkový list a vaříme pod pokličkou do doby, dokud nám nezměkne mrkev.

4 ) Z plechovky s cizrnou si slijeme vodu a ⅓ cizrny si dáme na stranu. Zbylou cizrnu přidáme do polévky a chvíli povaříme. Vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Ke konci přidáme rostlinnou smetanu, dochutíme solí a pepřem a ještě pár minut povaříme.

5) Cizrnu, kterou jsme si dali stranou, nyní dáme do misky, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, zakápneme olejem, přidáme sůl a kari koření. Směs důkladně promícháme. Takto připravenou směs si dáme na rozpálenou pánev a opečeme dozlatova.

6) Polévku podáváme s opečenou cizrnovou směsí a pečivem.

Přečtěte si také:
Pesto z mrkvové natě krok za krokem: Zkuste to netradičně
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem
Sychravé počasí? Určitě vás prohřeje a zasytí tato úžasná krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. Podle našeho fotoreceptu ji jistě zvládnete. A že bude chutnat - zaručeno!