Cizrna na paprice s pórkem

Recept na výborný veganský oběd či večeři s cizrnou v hlavní roli.


5.04x
120 min

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody, poté ji scedíme a uvaříme v nové vodě doměkka.

Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme ji v hrnci na oleji. Pokud máme doma mahá koření, můžeme ho použít - a to tak, že ho trochu opečeme ještě před vložením cibule. Pokud mahá koření nemáme, nevadí. Po pár minutách smažení přidáme k cibuli mletou papriku, promícháme a ještě minutku opékáme. Cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, který můžeme připravit z vody, ve které se vařila cizrna, a přidáním zeleninového bujonu. Chvilku povaříme, dokud cibule nezměkne.

Do hrnce k cibuli přidáme asi třetinu uvařené cizrny a celý obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Tímto postupem si zajistíme, že již nemusíme pokrm zahušťovat. Do rozmixované směsi přidáme zbytek cizrny a pórek nakrájený na kolečka či proužky a vaříme, dokud pórek nezměkne. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu (můžeme použít například sójovou, rýžovou či ovesnou), dochutíme solí, pepřem, chilli a šťávou z citronu.

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě.

Cizrnu na paprice s pórkem zdobíme čerstvým pórkem či petrželkou a podáváme s jasmínovou rýží nebo s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrna na paprice s pórkem

Zpět na recept