Cizrna na paprice s pórkem

Recept na výborný veganský oběd či večeři s cizrnou v hlavní roli.


5.05x
120 min
1×

Ingredience

2 kscibule
0.5 kscitron
2 kspórek
500 gcizrna
3 lžíceolivový olej
600 mlzeleninový vývar
2 lžícemletá sladká paprika
200 mlrýžová smetana

podle chuti

sůl
mletý pepř
mleté chilli

příloha

500 gjasmínová rýže

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody, poté ji scedíme a uvaříme v nové vodě doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme ji v hrnci na oleji. Pokud máme doma mahá koření, můžeme ho použít - a to tak, že ho trochu opečeme ještě před vložením cibule. Pokud mahá koření nemáme, nevadí. Po pár minutách smažení přidáme k cibuli mletou papriku, promícháme a ještě minutku opékáme. Cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, který můžeme připravit z vody, ve které se vařila cizrna, a přidáním zeleninového bujonu. Chvilku povaříme, dokud cibule nezměkne. Do hrnce k cibuli přidáme asi třetinu uvařené cizrny a celý obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Tímto postupem si zajistíme, že již nemusíme pokrm zahušťovat. Do rozmixované směsi přidáme zbytek cizrny a pórek nakrájený na kolečka či proužky a vaříme, dokud pórek nezměkne. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu (můžeme použít například sójovou, rýžovou či ovesnou), dochutíme solí, pepřem, chilli a šťávou z citronu. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. Cizrnu na paprice s pórkem zdobíme čerstvým pórkem či petrželkou a podáváme s jasmínovou rýží nebo s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Erik Green

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cizrna na paprice s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena