Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!

298349×

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

1) Ze všeho nejdříve si připravíme veškeré potřebné suroviny.

Budeme potřebovat 4 - 5 větších bílých paprik, 1 cibuli, 400 mletého masa (třeba vepřové plecko), 1 - 2 vejce, 2 - 3 lžíce uvařené rýže, sůl, majoránku a mletý černý pepř.

Na rajskou omáčku si připravíme 400 ml rajského protlaku, 4 větší rajčata, 1 cibuli, 1 lžíci hladké mouky, 1 - 2 bobkové listy, 50 g másla, vývar na podlití, sůl, cukr, hřebíček a pár kuliček nového koření.

2) Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a opatrně zbavíme slupky.

Rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

3) Začneme s přípravou rajské omáčky.

Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní pár hřebíčků. Na másle osmahneme lžíci mouky, zalijeme rajským protlakem, který zředíme trochou vývaru. Přidáme rajčata, připravenou cibuli, bobkový list, nové koření a asi 10 minut povaříme. Rajskou omáčku podle chuti osolíme a osladíme. 

4) Nyní si naplníme papriky.

Papriky omyjeme, odřízneme vršek a z vnitřku vydlabeme semínka. Někdo peče papriky i s vrškem, který na naplněné papriky přiklopíme.

5) Připravíme si masovou náplň.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Odstavíme z tepla, vmícháme maso, vejce a rýži. Směs na plněné papriky osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.

Směs pořádně promícháme.

6) Papriky pečlivě naplníme směsí až po okraj. Můžeme si pomoci druhým koncem vařečky.

7) Naplněné papriky uložíme do pekáčku a zalijeme připravenou rajskou omáčkou.

8) Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme na 180 °C asi 60 minut.

Před podáváním z omáčky vyjmeme cibuli, bobkový list a kuličky nového koření.

9) Plněné papriky na talíři přeléváme rajskou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem, případně dušenou rýží.




Další skvělé recepty na plněné papriky naleznete zde

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky

Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

Budete

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz