Vaření.czReceptyKynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Jednoduchý recept na houskové knedlíky z domácí pekárny.


4.7100x
90 min
16×

Ingredience

náplň 3

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
1 lžičkasušené droždí

podle potřeby

sůl

náplň 1

1 ksvejce
250 mlmléko

náplň 2

500 gpolohrubá mouka
1 ksstarší rohlík

Postup přípravy

V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně ( v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na kostičky, nebo housku (pečivo se nemusí přidávat pokud nechcete). Potom vše zasypeme moukou. Do levé strany přidáme sůl a cukr a do pravé strany sušené droždí. Pak pekárnu nastavíme na program kynutého těsta (přibližně 1hod. a 15min.). Po vykynutí těsta dáme vařit vodu a osolíme jí podle potřeby a velikosti hrnce. Mezitím co se voda vaří vyndáme těsto z pekárny a rozdělíme ho na 2-3 díly, které vytvarujeme na knedlíky, necháme je odpočinout pod utěrkou, do doby, než voda v hrnci začne vřít. Pak vložíme knedlíky do hrnce, v případě, že se nám ponoří ke dnu zamícháme s nimi aby se nám u dna nepřichytili a pokud jsme udělali 3 knedlíky - uvaříme je najednou. Když se knedlíky nevejdou do hrnce musíme knedlíky vařit nadvakrát. Knedlíky vaříme 25 min a asi po 10min. vaření knedlíky otočíme. Uvařené knedlíky vyndáme na tác a nakrájíme je. Já krájím knedlíky nití,ale můžete samozřejmě použít kráječ na knedlíky, nebo nůž.
user-icon

autor Kačaba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena