Recept na velmi jemné kynuté knedlíky, které plníme kysaným zelím a uzeným nebo vepřovým masem. Recept na knedlíky pochází z čínské kuchyně, kde se jim říká Bao a náplň tvoří klasické čínské zeleninové a masové směsi. Tento recept je však českou verzí.
500 g | hladká mouka |
220 ml | teplá voda |
1 balíček | sušené droždí |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
1 lžíce | rýžový ocet |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
1.5 lžičky | cukr krupice |
podle chuti | |
sůl | |
příloha | |
pečené maso | |
smažená cibulka | |
dušené sladkokyselé zelí |
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se lžičkou cukru a 1/2 lžičkou soli. Sušené droždí promícháme s 1/2 lžičkou cukru, zalijeme lžičkou teplé vody a za stálého míchání necháme rozpustit. Rozpuštěné droždí přidáme k mouce, přilijeme 1 lžíci oleje, 200 ml teplé vody a 1 lžíci rýžového octa. Ze směsi vypracujeme těsto, které hněteme nejméně 10 minut dohladka. Těsto vložíme do olejem vytřené mísy a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté těsto vyboucháme na prkénku a roztlačíme na plochou placku, kterou posypeme práškem do pečiva a opět asi 5 minut prohněteme. Pak z těsta utvoříme váleček o průměru asi 3 cm, který nakrájíme asi na 18 kousků. Každý kousek vyválíme do oválku o síle asi 3 mm, z jedné strany potřeme olejem a pomocí tyčky přehneme naolejovanou stranou k sobě. Pak knedlíky zakryjeme utěrkou a necháme opět na teplém místě ještě 25 minut kynout. Jemné kynuté knedlíky postupně vaříme v páře zhruba 8 minut. Jemné kynuté knedlíky naplníme dušeným sladkokyselým zelím a uzeným masem, rozdělíme je na porce, pokapeme šťávou z masa a ozdobíme smaženou cibulkou. Podáváme jako hlavní chod.
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 6 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena