1 balení | uzený tempeh | |
2 lžíce | tamari nebo sójová omáčka | |
1 lžíce | olej | |
2 stroužky | prolisované stroužky česneku | |
1 špetka | pepř | |
1 ks | cibule | |
1 balení | červené sterilované zelí | |
2 lžíce | ocet 8% | |
2 lžíce | třtinový cukr | |
2 lžíce | olej | |
1 lžička | sůl a mletý pepř | |
500 g | vařené bramborry | |
150 g | hrubá mouka | |
1 špetka | sůl maldon | |
1 lžíce | olej |
Nejdříve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory očistíme a vaříme v osolené vodě doměkka. Poté je rozmačkáme, přidáme hrubou mouku, olej, sůl a pepř. Zpracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme knedlík, který vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 25 minut. Uvařené knedlíky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.
Mezitím je čas na přípravu zelí. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Na cibuli vložíme červené zelí, promícháme. Poté přidáme ocet, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání dusíme zelí zhruba 20 minut do změknutí.
V misce smícháme sojovou omáčku, olej, prolisovaný česnek a pepř. V této marinádě marinujeme tempeh zhruba 20 minut. Připravený tempeh smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
Tempeh podáváme s dušeným červeným zelím a nakrájeným bramborovým knedlíkem.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím. Recept krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena