Veganský recept na pečenou polentu s tempehem, špenátem, žampiony a cizrnou.
250 g | polenta |
1.3 l | voda |
1 plechovka | cizrna konzervovaná |
150 g | žampióny |
200 g | čerstvý špenát |
1 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
2 lžíce | olej |
1 hrst | cherry rajče |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1 lžička | pepř a sůl |
1 balení | tempeh |
Nejdříve si připravíme polentu. Osolenou vodu přivedeme k varu a poté pomalu za stálého míchání přisypeme polentu. Stáhneme teplotu a mícháme do husté kaše. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, cizrnu a na kostičky nakrájený tempeh. Po změknutí žampionů přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a přidáme čerstvý špenát. Krátce podusíme a sundáme z plotny. Do připravené polentové kaše vmícháme lžíci rostlinného másla a připravenou směs.
Přendáme do pečící formy. Na povrch poklademe čerstvá nakrájená cherry rajčátka a dáme péct. Pečeme do zezlátnutí na 180°C zhruba 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávát.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena