Vaření.czMagazínVeganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem

Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem

Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem

Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům. Recept krok za krokem.

658×

1) Příprava surovin.

Na knedlíky si připravíme 800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 1 balení uzeného tofu, 1 červenou cibuli, 2 lžíce omáčky kikoman, 2 lžíce rajského protlaku, olej, 1 balení sterilovaného zelí, cukr, sůl, pepř.

knedlíky

2) Brambory očistíme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě doměkka.

knedliky

3) Slijeme z nich vodu a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme na struhadle.

knedliky

4) Pomalu do brambor nasypeme mouku a uhněteme pevné těsto. Pokud je těsto málo slané, tak přidáme sůl a znovu propracujeme. Těsto necháme odležet.

knedliky

5) Červenou cibulku a uzené tofu nakrájíme na menší kostičky a orestuje na pánvi na rozpáleném oleji.

knedliky

6) Poté přidáme rajský protlak, omáčku kikoman a provaříme. Na závěr směs dochutíme solí a pepřem.

knedliky

7) Těsto vyválíme na pomoučněném vále a z uvedeného množství vykrojíme zhruba 10 čtverečků, které naplníme připravenou směsí.

knedliky

8) Zamotáme a knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vroucí vody a vaříme zhruba 10 minut.

knedliky

9) Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji. Následně přidáme bílé zelí, podlijeme vodou a zhruba 10 minut podusíme.

knedliky

10) Zelí dochutíme cukrem, solí a pepřem a zhruba 5 minut ještě vaříme. Mezitím si na pánvi na oleji orestujeme do křupava na plátky nakrájenou cibulku k přelití knedlíků a ozdobení. Hotové bramborové knedlíky podáváme s připraveným zelím a ozdobené smaženou cibulkou.

knedliky

Z uvedeného množství připravíme 3 porce a náklady vyjdou zhruba na 130 Kč. 

Zkuste také:

Domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem

Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.

Domácí

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.

Veganská

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena