Vaření.czMagazínVeganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.

853×

1) Příprava surovin.

Na veganskou svíčkovou si připravíme 580 g mrkve, 140 g petržele, 200 g celeru, 2 cibule, 800 ml vody nebo vývaru, 250 ml rostlinné smetany, 8 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 2 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 3 lžičky brusinkové marmelády, nakrájený citron, sůl a pepř podle chuti, 1 ks uzeného tofu a 1 houskový knedlík.

svíčková

2) Cibuli a ostatní zeleninu si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

svíčková

3) Do hrnce nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku.

svíčková

4) Přidáme ostatní zeleninu spolu s novým kořením a bobkovým listem a orestujeme.

svíčková

5) Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny.

svíčková

6) Vyndáme bobkový list a nové koření a tyčovým mixérem rozmixujeme do jemné omáčky.

svíčková

7) Dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

svíčková

8) Nakonec přidáme rostlinnou smetanu a vše důkladně promícháme. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji vodou.

svíčková

9) Tofu nakrájíme na trojúhelníčky a smažíme na oleji z obou stran.

svíčková

10) Knedlíky nakrájíme, přelijeme svíčkovou omáčkou, přidáme opečené tofu, citron, brusinkovou marmeládu a můžeme podávat.

svíčková

Svíčková omáčka a finanční náročnost

Z tohoto množství uvaříme 3 porce veganské svíčkové omáčky a suroviny na tento recept vyjdou zhruba na 120 Kč.

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena