Recept na vynikající veganské špenátové lasagne s uzeným tempehem a žampiony.
1 | lasagne |
400 | špenát mražený |
200 | rostlinná smetana |
4 | česnek |
500 | čerstvé žampiony |
1 | uzený tempeh |
1 | sůl |
1 | pepř |
1 | cibule |
4 | olej |
omáčka | |
---|---|
50 | rostlinné máslo (Alsan) |
3 | hladká mouka |
400 | sójové mléko alpro |
1 | sůl |
1 | muškátový oříšek |
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme na pánvi na oleji. Poté přidáme mražený špenát a necháme ho na pánvi povolit. Špenát zalijeme rostlinnou smetanou a ochutíme solí a pepřem a chvilku spolu provaříme.
Uzený tempeh nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran dokřupava. Poté z pánve sundáme a dáme stranou. Na pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme na plátky nakrájené žampiony, které ochutíme solí a pepřem.
Formu vymažeme máslem a položíme první vrstvu lasagní. Na lasagne naneseme špenátovou náplň, část křupavého tempehu a plátky žampionů a znovu vrstvíme lasagne a náplň. Poslední vrstvu lasagní zalijeme bešamelem. Na pánev dáme rozehřát máslo, poprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme sójovým mlékem a metličkou rozšleháme. Hotový bešamel ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku. Připraveným bešamelem zalijeme lasagne a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
Špenátové lasagne s uzeným tempehem podáváme jako hlavní chod.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům. Recept krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena