Veganská alternativa na pastýřský koláč.
150 ml | rostlinná alternativa smetany |
1 kg | brambory |
1 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
2 lžičky | sůl |
směs | |
---|---|
150 g | cizrna (vařená nebo konzervovaná) |
2 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
100 ml | rajčatové pyré |
1 lžička | tamari nebo sójová omáčka |
1 balení | sójové maso nebo granulát |
1 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
150 g | žampióny |
Nejdříve si uvaříme v osolené vodě sojové maso. Po uvaření vymačkáme vodu a sojové kostky vložíme do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa. Na pánvi si na oleji orestujeme cizrnu z plechovky, poprášíme červenou paprikou a osolíme a opečeme do křupava. Takto připravenou cizrnu si dáme stranou a nakonec vmícháme do připravené směsi.
Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na pánvi orestujeme, přidáme na drobno nakrájenou mrkev, nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Následně přidáme mleté sojové maso, rajčatový protlak, tamari, sůl a pepř. Nakonec do směsi přimícháme i připravenou cizrnu a celou směs důkladně promícháme.
Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté slijeme vodu, rozmačkáme brambory, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.
Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs. Přikryjeme bramborovou kaší a vidličkou vytvoříme vlnky. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.