Pastýřský koláč se sojovým masem a cizrnou

Veganská alternativa na pastýřský koláč.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme v osolené vodě sojové maso. Po uvaření vymačkáme vodu a sojové kostky vložíme do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa. Na pánvi si na oleji orestujeme cizrnu z plechovky, poprášíme červenou paprikou a osolíme a opečeme do křupava. Takto připravenou cizrnu si dáme stranou a nakonec vmícháme do připravené směsi.


 


Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na pánvi orestujeme, přidáme na drobno nakrájenou mrkev, nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Následně přidáme mleté sojové maso, rajčatový protlak, tamari, sůl a pepř. Nakonec do směsi přimícháme i připravenou cizrnu a celou směs důkladně promícháme.


 


Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté slijeme vodu, rozmačkáme brambory, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.


Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs. Přikryjeme bramborovou kaší a vidličkou vytvoříme vlnky. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut.


Videorecept: Zapečené lilky podle Anny


Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pastýřský koláč se sojovým masem a cizrnou

Zpět na recept