Pastýřský koláč bez masa

Recept na pastýřský koláč ve veganské variantě.


0.00x
60 min

Ingredience

150 mlrostlinná smetana
1 kgbrambory
80 grostlinné máslo (Alsan)
1 lžičkasůl

náplň

150 ghrášek mražený
100 gsójové maso nebo granulát
100 grajčatové pyré
1 lžičkatamari nebo sójová omáčka
3 stroužkyčesnek
2 ksmrkev
1 kscibule
500 mlzeleninový vývar
1 lžícesůl, pepř

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a v něm uvaříme sojové maso doměkka. Po uvaření vymačkáme z kostek vodu a vložíme je do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa. Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na oleji orestujeme, po chvíli přidáme očištěnou a malé kousky nakrájenou mrkev. Chvilku společně restujeme a následně směs zalijeme zbylým vývarem, přidáme mleté sojové maso, hrášek, rajčatový protlak a tamari. Vše vaříme na pánvi zhruba 10 - 15 minut a před dokončením ochutíme solí a pepřem.


 


Mezitím si připravíme bramborovou přikrývku na směs. Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody. Uvaříme je doměkka. Poté slijeme vodu, brambory rozmačkáme, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.


 


Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs. Přikryjeme bramborovou kaší a uhladíme. Pastýřský koláč bez masa zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Pastýřský koláč chutná výborně jak teplý, tak i odleželý.


Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem


Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.


Pastýřský


Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem


Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.


Pastýřský


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pastýřský koláč bez masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní