Pastýřský koláč

Zapečená směs masa a zeleniny s trochou tymiánu. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


3.1771x
75 min
4×

Postup přípravy

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut.

Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán.

Troubu si necháme předehřát na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou.

Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme.

Zdroj: Interspar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pastýřský koláč

Zpět na recept