Pastýřský koláč

Zapečená směs masa a zeleniny s trochou tymiánu. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


3.1771x
75 min
4×

Ingredience

olej
2 lžícemáslo
300 gbrambory
0.5 hrnkumléko
1 ksmrkev
1 plechovkakrájená rajčata
300 gmleté hovězí maso
20 gparmezán
1 lžícečerstvý tymián

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán. Troubu si necháme předehřát na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou. Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme. Zdroj: Interspar
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pastýřský koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena