Zapečené mleté maso s bramborovou krustou

Pikantní směs z mletého hovězího masa se zapečenou bramborovou kaší ochucenou parmazánem.


4.724x
75 min
2×

Postup přípravy

Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky . Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat.

Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova.

Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené mleté maso s bramborovou krustou

Zpět na recept