Vaření.czReceptyZapečené mleté maso s bramborovou krustou

Zapečené mleté maso s bramborovou krustou

Pikantní směs z mletého hovězího masa se zapečenou bramborovou kaší ochucenou parmazánem.


4.724x
75 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
500 gbrambory
200 mlmléko
1 kscibule
2 řapíkyceler
4 ksrajče
4-5 lžicrajčatový protlak
40 gparmazán
100 mlčervené víno
500 gmleté hovězí maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mleté chilli koření

Postup přípravy

Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky . Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat. Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené mleté maso s bramborovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena