Mleté maso s klobásou

Recept na pečené mleté maso plněné klobásou.


4.622x
90 min
2×

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet.

Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem.

Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem.

Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté maso s klobásou

Zpět na recept