Recept na rychlou a výživnou veganskou polévku se zelím a uzeným tempehem.
500 g | bílé kysané zelí |
4 ks | brambory |
1 l | zeleninový vývar |
3 lžičky | mletá sladká paprika |
1 lžička | celý kmín |
1 lžička | pepř a sůl |
1 ks | tempeh |
125 ml | rostlinná smetana |
2 snítky | bobkový list |
2 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v hrnci ji na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Poté přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zasypeme červenou paprikou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, do kterého přidáme očistěné brambory nakrájené na kostičky, kysané zelí, kmín a bobkový list.
Polévku vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor. Poté vyndáme bobkový list a polévku zjemníme smetanou.
Zelnou polévku s tempehem pár minut povaříme, následně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena