Vaření.czReceptyZelná polévka s uzeným tempehem

Zelná polévka s uzeným tempehem

Recept na rychlou a výživnou veganskou polévku se zelím a uzeným tempehem.


5.01x
45 min

Ingredience

500 gbílé kysané zelí
4 ksbrambory
1 lvývar zeleninový
3 lžičkymletá sladká paprika
1 lžičkacelý kmín
1 lžičkasůl a pepř na dochucení
1 kstempeh
125 mlrostlinná smetana
2 snítkybobkový list
2 lžíceolej
1 kscibule

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v hrnci ji na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Poté přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zasypeme červenou paprikou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, do kterého přidáme očistěné brambory nakrájené na kostičky, kysané zelí, kmín a bobkový list.

Polévku vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor. Poté vyndáme bobkový list a polévku zjemníme smetanou.

Zelnou polévku s tempehem pár minut povaříme, následně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.

Veganská

Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

Poctivá


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s uzeným tempehem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena