směs | ||
---|---|---|
1 kg | čerstvé slávky | |
2 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | máslo | |
2 ks | cibule | |
4 stroužky | česnek | |
2 snítky | čerstvý tymián | |
1 ks | bobkový list | |
1 hrst | cherry rajče | |
3 dl | bílé přírodní víno | |
na ozdobu | ||
1 svazeček | petrželka | |
podle chuti | ||
1 lžička | hrubá mořská sůl | |
1 špetka | pepř |
Slávky očistíme a zhruba na 15 minut namočíme do vody.
Ve větším kastrolu pak orestujeme cibuli, přidáme česnek, tymián, bobkový list a nakrájená cherry rajčata. Přidáme pepř, sůl, zalijeme bílým vínem a povaříme.
Slávky přecedíme a znovu propláchneme, přidáme ke směsi, přiklopíme a zvýšíme plamen na maximum. Vaříme zprudka a krátce, přibližně pět minut. Přidáme kousek másla a nadrobno nasekanou petrželku. Slávky na víně ihned podáváme.
A jak poznáte čerstvé mušle? Měly by být zavřené, po spaření se naopak otevřít. Mušle zavřené i během tepelné úpravy raději nejezte.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena