Slávky na víně

Slávky na bílém víně - klasika francouzské kuchyně. Podle tohoto receptu si na nich opravdu pochutnáte.


0.00x
30 min

Ingredience

směs

1 kgčerstvé slávky
2 lžíceolivový olej
2 lžícemáslo
2 kscibule
4 stroužkyčesnek
2 snítkyčerstvý tymián
1 ksbobkový list
1 hrstcherry rajče
3 dlbílé přírodní víno

na ozdobu

1 svazečekpetrželka

podle chuti

1 lžičkahrubá mořská sůl
1 špetkapepř

Postup přípravy

Slávky očistíme a zhruba na 15 minut namočíme do vody.

Ve větším kastrolu pak orestujeme cibuli, přidáme česnek, tymián, bobkový list a nakrájená cherry rajčata. Přidáme pepř, sůl, zalijeme bílým vínem a povaříme. 

Slávky přecedíme a znovu propláchneme, přidáme ke směsi, přiklopíme a zvýšíme plamen na maximum. Vaříme zprudka a krátce, přibližně pět minut. Přidáme kousek másla a nadrobno nasekanou petrželku. Slávky na víně ihned podáváme.

A jak poznáte čerstvé mušle? Měly by být zavřené, po spaření se naopak otevřít. Mušle zavřené i během tepelné úpravy raději nejezte.

Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte

Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.

Mořské plody

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slávky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena